Your Adsense Link 728 X 15

Wanita diseret kerana menendang anjing polis

Posted by gibbs Wednesday, 19 June 2013 0 comments
Police Officer Vincent Tieniber, poses with his partner, Bear, in New York. 
Seorang wanita anti-polis telah diseret petang ini kerana menendang seekor anjing NYPD K-9 di bahagian mulut dan mengakibatkan patah gigi, kata polis.

Bear, Jerman Shepard berusia 6 tahun dan Pegawai rakannya Tieniber Vincent, 36, yang datang ke platform stesen jalan ke-59 untuk membantu meleraikan pergaduhan di antara empat wanita pagi semalam.

Apabila
polis transit Pegawai Rafael Diaz cuba membantu seorang wanita 19 tahun yang dicekik oleh remaja lain, Ravenia Matos-Davis, 22, didakwa menolak beliau dan menjerit bahawa dia membenci polis.

Apabila Bear dan Tieniber tiba di tempat kejadian, Matos-Davis didakwa menendang Bear di bahagian mulut, mengakibatkan dua gigi retak dan memecahkan dua yang lain.


"Kami tahu dia (anjing) sakit, tetapi dia berada dalam keadaan baik dan terkawal," kata Tieniber, yang tinggal di Suffolk County dengan rakan setugas beliau. "Dia mempunyai daya tahan kesakitan yang tinggi.
Kita tahu dia (anjing) sakit, tetapi dia berada dalam keadaan baik. Dia diajar untuk melindungi saya terlebih dahulu. "

Tiber terseliuh pergelangan tangan ketika menggari wanita yang marah itu. Selepas dia ditangkap, Matos-Davis lalu mengamuk dan terus menghempas kepalanya ke kereta polis.

Anjing itu telah dirawat di Pusat Perubatan Haiwan di Upper East Side dan mendapat pampasan sebanyak $ 2000 untuk
rawatan atas kerosakan kepada gigi, kata pihak berkuasa.

Bear akan kembali ke NYPD pada Rabu, kata polis. Tieniber telah dirawat dan dibebaskan dari
Pusat Perubatan Beth Israel semalam.

Matos-Davis didakwa mencederakan haiwan polis, kelakuan tidak senonoh,
menentang penangkapan, dan menghalang pentadbiran, kata polis. Ikat jamin ditetapkan pada $ 5,000 tunai.

50 RUMAH TERBAKAR DI KAMPUNG DATU SIBU

Posted by gibbs 0 comments



 
50 Rumah Terbakar Di Kampung Datu Sibu (Gambar ) | SIBU – Kira-kira 50 rumah musnah dalam kebakaran besar di Kampung Datu, di sini, petang tadi.

Foto 

Foto

Sehingga kini, pasukan bomba masih berusaha mengawal kebakaran susulan kejadian yang berlaku kira-kira jam 4 petang tadi(semalam).

Tiada kemalangan jiwa dilaporkan ketika ini. (Gambar Borneo Post).



Kebakaran yang berlaku sekitar 3.45 petang itu menyebabkan lebih 1,000 penduduk kampung tradisi berkenaan tinggal sehelai sepinggang selepas gagal menyelamatkan barangan berharga berikutan api marak dengan cepat selain kedudukan rumah terlalu rapat.


Menurutnya, api dipercayai bermula dari sebuah rumah tidak berpenghuni sebelum merebak ke rumah bersebelahan.



“Rumah tidak berbumbung itu sudah lama ditinggalkan pemiliknya. Kebakaran bermula dari rumah itu, mungkin disebabkan cuaca terlalu panas sebelum merebak rumah lain.


Foto








Ape Aku Nak Buat???Tak De Kerja Kosong Ker??

Posted by gibbs 0 comments
Kini, hampir sebulan aku menetap di Sungai Petani tanpa sebarang kerja..Adusss!!! camne nih??xkije xde ler income..Ahh sudahh..Memang laa heaven xpayah kije, dok umah lepak2..Tengok2 baru sebulan dah mati kutu..

Aku xkije bukan ape, aku terpaksa melepaskan kije aku di Kuala Lumpur demi memberi laluan kepada isteri aku yang mendapat tawaran bekerja kat Sungai Petani nie..Pelik kann??Biase bini ikot laki, nie terbalik pulak??Laki ikot bini..TABULEHBELAH SIOT!! Queen control ker bro?? xder laa..mane ade queen control pon..

Bagi aku, laki xkesah kije ape2 pon...Bak kate omputeh, Multifunction...kije ape2 pon boleh buat..tapi pompoan nie lain sikit (bukan nak merendahkan kaum hawa)..Pompuan punya rules berbeza berbanding lelaki..diorg bukan xboleh wat kije, boleh aje...Tapi kije tuh kena lah selaras dengan bidang masing2...

Macam bini aku, dia dapat tawaran kerja yang selaras dengan bidang dia dan hanya mudah didapati di Sungai Petani..xkan aku nak biar dia sensorang kat Kedah tuh kot?? Mesti laa aku pon kena bermastautin kat sana sekali..Cukup laa dua bulan test dok jauh..xtahan aku!!!bhahahaha...

Oleh sebab yang demikian laa aku terpaksa melepaskan kerja aku sebagai Graphic Designer yang agak best dan masyuk tuh demi isteri tercinta...konon nak cari kije Graphic kat area2 Sungai Petani nih, tapi hampeh..peluang xbanyak, gaji pon rendah..bukan memilih tapi agak2 laa gaji nyerr pon..1k sebulan aku boleh terima lagi..nie rm600 jee??xberbaloi..baik aku kije cashier kat Tesco, dapat laa rm 900 sebulan, xmasuk OT lagi..

Tapi, ape2 pon biar laa aku sambung rehat dulu..kot2 korang ade freelance job nak kasi kat aku, helo2 laa..dapat la aku bekap akaun aku barang sekupang dua..hehehe..

TaBuLeHBeLaH SiOt...!!!

Pelik! Labah-Labah Dalam Telinga Selama Lima Hari

Posted by Acit Guestbook Thursday, 16 August 2012 3 comments

Seorang wanita yang tiba-tiba mengalami kegatalan di telinga segera membuat pemeriksaan di sebuah hospital. Sungguh mengejutkan apabila doktor mengesahkan terdapat seekor labah-labah dalam telinga wanita tersebut.

Labah-labah dijadikan sebagai makanan sampingan segelintir masyarakat dunia adalah perkara biasa yang sering dilihat, tetapi pernahkah anda mendengar labah-labah berada di dalam telinga manusia selama lima hari? Agak pelik sebenarnya jika kita mendengar berita ini. Ia berlaku di sebuah perkampungan jauh dari bandar Beijing, China. Seorang wanita tidak menyangka telinganya telah dihuni oleh seekor labah-labah kecil sejak lima hari lalu.



Menurut doktor, kes berkenaan bermula apabila wanita malang itu mendapatkan rawatan kegatalan telinga di Hospital Besar Changsha kemudian mereka menemukan haiwan invertebrata pemangsa itu di dalam saluran telinganya.

“Dia amat bernasib baik kerana serangga itu tidak mencakar dinding saluran telinga serta bertelur di dalamnya,” kata Dr Liu Sheng yang berjaya mengeluarkan labah-labah itu bersama kumpulan perubatan lain dengan menggunakan larutan salina ke dalam telinga mangsa.

Jelas Liu, mereka tidak dapat menarik keluar serangga itu kerana bimbang ia akan menggigit telinga mangsa.


SUMBER Pelik! Labah-Labah Dalam Telinga Selama Lima Hari | 

Segmen "Syoknya Blogwalking bersama Aisyah Humaira

Posted by Acit Guestbook Thursday, 9 August 2012 20 comments


syarat?
-klik "LIKE" pada gambar header niera disini 
-buat entry bertajuk Segmen "Syoknya Blogwalking bersama Aisyah Humaira'"
-letak banner segmen dan linkkan ke entry ini
-letak link entry anda mengenai segmen di kotak komen

senang je kan?
ehh,kejap!top referral akan dapat duit raya..berapa?biarlah misteriii~
tarikh segmen : 080812 ---> 120812

P/s : Takbulehblah tol la kalau tak join segmen ni!!~


Popular Posts